Чи можна притягнути пропагандистів до відповідальності — відповідь директорки кампанії PayBack4Ukraine
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можна притягнути пропагандистів до відповідальності — відповідь директорки кампанії PayBack4Ukraine

Чи можна притягнути пропагандистів до відповідальності — відповідь директорки кампанії PayBack4Ukraine
Джерело:  online.ua

Директорка кампанії PayBack4Ukraine та засновниця благодійного фонду "Мама Джейн" Джейн Алієва розповіла про юридичну програму для українців PayBack4Ukraine, яка має на меті притягнути до відповідальності винних в участі у війні Росії проти України, серед яких і російські пропагандисти.

Джерело: Джейн Алієва в ефірі телемарафону

Як PayBack4Ukraine планує притягнути російських пропагандистів до відповідальності

Нещодавно Литва почала розслідувати діяльність російських пропагандистів Соловйова, Скабєєвої та Красовського.

Проте коли ми говоримо, що російські пропагандисти є не меншими злочинцями, ніж сама влада Росії, і про те, що їх треба притягнути до відповідальності, більшість людей до цього ставиться скептично. Чи реально притягнути їх до відповідальності розповіла директорка кампанії PayBack4Ukraine Джейн Алієва.

Це точно можливо, і над цим працює дуже багато спеціалістів у світі. Бачимо приклад литовців і нас надихнула їхня смілива діяльність у цьому напрямку, тож і ми взялися за нього нашою командою PayBack4Ukraine. Маю вас запевнити, що у нас є спеціальні органи влади, які слідкують за кожним словом, яке "вилазить" з чорних ротів подібних "сімоньян". У нас є Центр протидії дезінформації, СБУ, ми з ними на регулярному і плідному зв’язку.

Проти російських пропагандистів збираються докази, які потім будуть оформлені в кримінальну справу.

Так, далі буде. Ось нещодавно Reuters опублікувало коментар з "боліт" з приводу того, що вони (росіяни — ред.) самі визнають, що вони депортують дітей до Росії. Наша влада за цим слідкує і ми будемо разом працювати.

Чим займається кампанія PayBack4Ukraine 

Джейн Алієва розповідає, що в перекладі PayBack4Ukraine означає "Розплата за Україну".

Звучить, можливо, агресивно, але відповідає настрою команди, — пояснює назву кампанії Джейн Алієва.

Це команда з десятків українських і тисяч міжнародних юридичних компаній та юристів, які вже півтора роки займаються цією програмою pro bono, тобто безкоштовно допомагають Україні.

Всі ці люди працюють на нашу перемогу. Ми почали зі справи проти "Вагнера", зараз дивимося в сторону пропагандистів, вивчаємо напрямок екоциду, що дуже важливо. Далі йде пильне вивчення справ щодо депортації дітей до Росії, сексуального насильства над військовими та цивільними, дронів, які нам не дають спати по ночах.

Наразі проєкт PayBack4Ukraine намагається залучити якомога більше амбасадорів, які можуть допомагати у розвитку цієї справи, аби росіяни заплатили сповна за свої злочини.

Підтримка людей має велике значення, до проєкту нещодавно доєднався британський полковник, військовий ветеран, який брав участь у Фолклендській війні та у війні в Північній Ірландії Тім Спайсер, а також Джайлз Дьюлей, британський документаліст та фотограф, який очолює фонд Legacy of War. Він вже рік як підтримує нас і приїжджав в Україну. Він є першим представником ООН з прав людини з інвалідністю в конфліктах війни та відбудови миру. Він дуже добре розуміє ситуацію та має великий досвід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?