РФ має 5 сценаріїв викрадення українських дітей — радниця-уповноважена Президента з прав дитини Герасимчук
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ має 5 сценаріїв викрадення українських дітей — радниця-уповноважена Президента з прав дитини Герасимчук

РФ має 5 сценаріїв викрадення українських дітей — радниця-уповноважена Президента з прав дитини Герасимчук
Джерело:  online.ua

Російська влада розробила та регулярно використовує щонайменше 5 сценаріїв викрадення українських дітей з окупованих територій нашої країни. Про це розповіла Дарʼя Герасимчук, радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, координаторка порталу “Діти війни”.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

За якими схемами росія викрадає українських дітей

Дарʼя Герасимчук звертає увагу на те, що країна-агресорка має чітко сплановану геноцидну політику щодо українських дітей.

Що важливо розуміти, реалізація цієї політики розпочалася ще у 2014 році, коли росіяни окупували Крим та запустили так званий "Потяг надії", який віз громадян рф до анексованого півострова для незаконного усиновлення українських дітей.

Сьогодні окупанти мають більший спектр інструментів для викрадення неповнолітніх українців.

За словами радниці-уповноваженої Володимира Зеленського з прав дитини, наразі вдалося виявити та проаналізувати щонайменше п'ять сценаріїв викрадення українських діток.

Росіяни мають сценарій, коли вони спочатку вбивають батьків, потім викрадають дітей. Другий сценарій, коли вилучають дітей безпосередньо з біологічних родин. Третій — коли розлучають дітей з батьками під час так званої фільтраційної процедури. Ще один сценарій — наймасовіший, — коли через непридатні для проживання умови батьки нібито добровільно віддають дитину на так званий відпочинок до російських таборів, — розповідає Дарʼя Герасимчук.

 Як владі вдається повертати українських дітей додому

Станом на сьогодні вдалося повернути на батьківщину 369 наших діток, які викрала росія протягом періоду повномасштабної війни.

Офіційна москва цинічно заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі неповнолітніх українців.

Як зазначає радниця-уповноважена Президента з прав дитини, повернення викрадених дітей є повільним процесом, оскільки для кожного випадку розробляється окремий механізм.

Насправді єдиного механізму повернення українських дітей не існує. Ті процедури, які мали б спрацювати теоретично, на практиці не спрацювали. Наприклад, найбільший мандат в даному питанні має Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Не склалося, тому уже зараз ми розуміємо, чому процедура повернення відбувається так повільно. На сьогодні це 369 дітей, тому що кожного разу це практично окремо створена операція порятунку дитини чи невеличкої групи дітей, — пояснює Дар’я Герасимчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?