Чи може світ офіційно визнати Путіна терористом — відповідь британського адвоката Джейсона МакК’ю
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може світ офіційно визнати Путіна терористом — відповідь британського адвоката Джейсона МакК’ю

Чи може світ офіційно визнати Путіна терористом — відповідь британського адвоката Джейсона МакК’ю
Джерело:  online.ua

Британський адвокат Джейсон МакК’ю разом з програмою Payback4Ukraine у листопаді 2022 року подали перший позов на групу “Вагнера” у Великій Британії, щоб притягнути їх до відповідальності за злочини проти українців. Він розповів, чи можливо на визнати президента РФ Володимира Путіна терористом на рівні з групою “Вагнера”.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Що заважає визнати Путіна терористом

Джейсон МакК’ю зазначає, що "немає сумнівів, що “Вагнер” займався тероризмом в Україні, і справа покаже, що Путін заплатив за ці терористичні акти."

Це повертає нас до попереднього питання: чому знадобилося стільки часу, щоб виступити проти “Вагнера”. Ще одна причина “чому” — реальна політика. Це стосується міжнародних відносин і дипломатії. Це все великі переговори. Наприклад, якщо ви з якоїсь великої країни, і ви розумієте, якщо ви визнаєте Росію терористкою, — що є логічним кроком, — то, дивіться, якщо “Вагнер” терористи, а Росія платить за послуги “Вагнера”, згідно закону це означає, що Росія є спонсором тероризму. Це логічно. Отже, якщо ви можете це довести, а ми можемо, тоді з цього все решта і випливає.

Однак, за словами адвоката, ці рішення є не лише юридичними. Те, чим це є — це управлінське рішення.

І люди бояться, що прямий перехід безпосередньо до визнання Росії чи Путіна терористами не залишить місця для переговорів і політики. Я не кажу, що згоден з цим. Я просто кажу, як це розглядають різні країни світу.

Що відомо про кампанію Payback4Ukraine

МакК’ю зазначає, що ця кампанія створена завдяки друзям, колегам і експертам в юридичній галузі з усього світу, яких він знаю особисто.

Всі вони думають про позови, вони подають їх, але є й інші, про яких ми не знаємо. До прикладу, ситуація Малайзії. Там сидів адвокат, який сказав: “Я можу порушити цю справу, я знаю цей актив”. Ми хочемо, щоб вони зв’язалися з нами, щоб ми могли надати їм ресурси, щоб допомогти українцям у цій справі, допомогти оплатити цю роботу, і надати докази, необхідні для їхньої справи. Саме так я бачу розплату за Україну. Поки ведуться усі ці справи для різних українських жертв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?