Працювати на випередження: чому МОЗ наполягає на надзвичайному стані в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Працювати на випередження: чому МОЗ наполягає на надзвичайному стані в Україні

Працювати на випередження: чому МОЗ наполягає на надзвичайному стані в Україні
Джерело:  24 канал

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко виступив за жорсткий карантин та введення надзвичайного стану. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

На думку першого заступника голови МОЗ, саме обмеження пернеміщення людей може перервати ланцюг з передачі інфекції поміж людьми. Також необхідно обмежити пересування літніх громадян.

Ляшко наголосив, влада повинна бути готовою до жорстких заходів.

"Не треба порівнювати з іншими країнами, треба працювати на випередження. Якщо ми будемо чекати того моменту, коли Італія чи Іспанія розпочнуть вводити ті заходи, які ми вводимо зараз, то буде велика кількість хворих та летальних випадків", - пояснив він.

Головний санлікар додав, збільшення контролю дозволить вирішити усі проблемні питання.

"Ми робимо все це для того, щоб убезпечити поширення хвороби. Треба всім дотримуватись однакових правил, тоді картина буде на користь українців", – підкреслив він.

Варто нагадати, влада низки регіонів та Києва ввела надзвичайну ситуацію, яка не передбачає обмеження свободи людей, однак переводить у підвищену готовність державні служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що не бачить причин для введення надзвичайного стану в Україні. На думку топ-посадовця, цього не вимагає сьогоденний етап поширення коронавірусу COVID-19. Він вважає необхідним загальний карантинний режим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?