Православна церква України отримала благодатний вогонь - яскраві світлини
Категорія
Культура
Дата публікації

Православна церква України отримала благодатний вогонь - яскраві світлини

Православна церква України отримала благодатний вогонь - яскраві світлини
Джерело:  online.ua

19 квітня предстоятель Православної церкви України Епіфаній зустрів в Україні благодатний вогонь з Єрусалима. Зазначається, що зранку літак МАУ доставив амфору з благодатним вогнем із Тель-Авіва до Києва. Епіфаній отримав благодатний вогонь у Києво-Видубицькому Михайлівському монастирі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

"Вогонь було доставлено до Києва за сприяння авіакомпанії МАУ та посольства України в Ізраїлі. Після отримання запаленої лампади Предстоятель помісної Української Православної Церкви відповів на запитання журналістів. У зв’язку з карантинними обмеженнями роздача вогню вірянам не передбачена", - наголошують в ПЦУ.

"Благодатний вогонь – (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) так називається вогонь у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському храмі Воскресіння. Цей чин здійснює в каплиці Гробу Господнього Єрусалимський Патріарх. Коли апостол Петро дізнався про воскресіння Христове, одразу ж вирушив до Його гробниці і побачив світло на місці, де лежало тіло Ісуса. Відтак винесення вогню у Єрусалимі символізує вихід з Гробу «Світла Істинного» – воскреслого Спасителя Ісуса Христа", - нагадують українцям в ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, як українцям можна освятити паски самостійно, а також закликав усіх вірян залишатися вдома заради своєї безпеки та безпеки навколишніх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?