Правозахисник розповів, як фальсифікували вибори в Держдуму за допомогою жителів ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Правозахисник розповів, як фальсифікували вибори в Держдуму за допомогою жителів ОРДЛО

Правозахисник розповів, як фальсифікували вибори в Держдуму за допомогою жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

  Жителів ОРДЛО з російськими паспортами використали для численних фальсифікацій під час виборів до російської Держдуми, що відбулися 17-19 вересня. Так, були помічені фальсифікацію під час онлайн-голосування, організоване підвезення людей з настановами за кого голосувати, "каруселі" на виборчих дільницях. Про це розповів правозахисник, засновник "Східної правозахисної групи" Павло Лисянський.

 Джерело: “Цензор.НЕТ”.

У виборах до Держдуми РФ взяли участь декілька сотень тисяч людей з окупованого Донбасу, які мають російські паспорти. Жителі ОРДЛО голосували із позначкою "для осіб, які не зареєстровані на території РФ", для них спеціально відкрили 91 дільницю.

При цьому голосували як вивезені на голосування з ОРДЛО - таких 230 тис. осіб, так і дистанційно через систему держпослуг - 143 тис. осіб.

 Людей на голосування звозили автобусними рейсами а також залізничним сполученням.

Деякі виборці голосували два рази

Правозахисник Лисянський заявляє про серйозні масові порушення виборчого процесу, зафіксовані під час проведення виборів. Деякі жителі окупованих територій Донецької і Луганської областей двічі голосували на виборах до російської Держдуми. Так, є дані про те, що двоє людей, які проголосували 17 вересня в Матвєєво-Курганському районі, проголосували 19 вересня в Куйбишевському районі, тобто двічі з'їздили і проголосували.

"У підсумку ми бачимо, що кількість голосів, які взяли участь у виборчому процесі способом виїзду в Ростовську область, не збігається з реальною кількістю вивезених з окупованих територій. Це грубі порушення", - наголошує Лисянський.

Також спостерігалися численні порушення під час онлайн-голосування.

"Наші прогнози, що під час дистанційного голосування масово застосовуватиметься фальсифікація, справдилися. Як видно, що за людей з російськими паспортами, особливо у віковій категорії 50+, просто нахабним чином голосують. Такі маніпуляції для українського політичного порядку дикість, але хороший показник, як зважають на думку жителів ОРДЛО", - говорить Лисянський.

Таким чином, за допомогою фальсифікацій партія влади “Єдина Росія” забезпечила собі більшість.

Читайте також:

  • В Держдуму РФ проходять 5 партій.

  • ЄС озвучив попередження Путіну після "виборів" в РФ.

  • Україна висміяла приїзд французьких політиків на "вибори" в Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?