ЄС озвучив попередження Путіну після "виборів" в РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС озвучив попередження Путіну після "виборів" в РФ

ЄС озвучив попередження Путіну після "виборів" в РФ
Джерело:  online.ua

20 вересня речник Європейської комісії Петер Стано звернув увагу на те, що вибори у Росії відбувалися з численними порушеннями. Окрім того, він озвучив попередження очільнику Кремля Володимиру Путіну, що офіційний Брюссель ніколи не визнає їхні результати в окупованому Криму.

Джерело: "ЄП"

ЄС заявив, що вибори в РФ відбувалися в атмосфері залякування

"ЄС вірить у важливість вільних і чесних виборів, де б вони не відбувалися. Протягом останніх кількох днів ми бачили, що вибори до Держдуми та регіональні вибори проходили в атмосфері залякування критиків і незалежних голосів, та без визнаних міжнародних спостерігачів", - наголосив речник ЄК.

Петер Стано також звернув увагу на те, що офіційний Брюссель шкодує про рішення Росії обмежити формат міжнародної місії ОБСЄ зі спостереження за виборами.

"Ми взяли до уваги інформацію надійних джерел, які повідомляли про низку серйозних порушень під час голосування. Перед виборами чинився великий тиск на опозицію, громадянське суспільство активістів, правозахисників. Все це робилося, щоб змусити мовчати будь-які критичні голоси", - зазначив представник Європейської комісії.

За словами Петера Стано, влада Євросоюзу ніколи не визнає результати російських виборів на окупованому українському півострові.

"Тому що Крим – це Україна. Ми також стурбовані тим, що мешканцям непідконтрольних Києву українських територій на Донбасі видавали російські паспорти, щоб вони голосували на цих виборах. Це суперечить Мінським угодам", - наголосив європейський політик.

Що відомо про вибори до Держдуми РФ

Вибори до Державної Думи Росії тривали три дні. У російських громадян була можливість проголосувати як на виборчій дільниці, так і онлайн.

Ні для кого не стало несподіванкою те, що опозиційних кандидатів не допустили до участі в виборах. Команда Путіна з цією метою використовувала різноманітні способи: деякі організації визнали екстремістськими, когось кинули за грати або просто відмовили в реєстрації кандидатів.

Також відомо, що у виборах змогли взяти участь українські громадяни з окупованих територій, які отримали російські паспорти. Як стверджують представники російської влади, близько 150 тисяч мешканців Донбасу взяли участь у "виборах".

Окрім того, журналісти повідомляли про масові порушення під час голосування. Насамперед мовиться про вкиди бюлетенів, фальсифікації, недопуск спостерігачів та кандидатів на дільниці. Офіційно ЦВК заявляє, що зафіксовані лише поодинокі порушення.

17 вересня Рада нацбезпеки і оборони України вирішила запровадити санкції стосовно учасників так званих "виборів" до Держдуми РФ, які проводяться в окупованому Криму і ОРДЛО.

Читайте також:

  • Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ.

  • В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії.

  • Путін заявив про десятки людей з оточення, яких одночасно вразив коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?