Правозахисники визначили місце України у рейтингу лояльності до геїв та лесбіянок
Категорія
Україна
Дата публікації

Правозахисники визначили місце України у рейтингу лояльності до геїв та лесбіянок

Правозахисники визначили місце України у рейтингу лояльності до геїв та лесбіянок
Джерело:  online.ua

У щорічному рейтингу правозахисної групи ILGA-Europe «Райдужна Європа» визначено, що Україна займає 35 місце з 49 європейських країн з точки зору захисту прав ЛГБТ. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ILGA-Europe, за ступенем толерантності до геїв та лесбіянок Україна опинилася між Італією та Румунією.

Найгірше до представників ЛГБТ ставляться на Кавказі та мусульманских країнах – у Азербайджані, Туреччині та Вірменії. Трохи вище за них, на 46 місці, цілком прогнозовано опинилась Росія.

Сусідня з нами Білорусь на 43 місці, Молдова – на 41 місці. Що цікаво, Україна стоїть в рейтингу вище, ніж Польща (38 місце), Латвія (39) та Болгарія (37).

Перші сходинки у рейтинги захисту прав ЛГБТ займає Мальта, Бельгія та Люксембург. У першій десятці опинилися також всі скандинавські країни, Португалія, Велика Британія та Франція.

Для складання рейтингу у кожній країні вивчається низка показників, зокрема рівність і відсутність дискримінації, юридичне визнання зміни статі, боротьба зі злочинами на ґрунті ненависті, свобода висловлення думок.

Нагадаємо, що вчора у Києві люди в костюмах хімзахисту пікетували посольство Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?