Предмет заздрості. Влада Угорщини накинулася зі звинуваченнями на Євросоюз
Категорія
Політика
Дата публікації

Предмет заздрості. Влада Угорщини накинулася зі звинуваченнями на Євросоюз

Предмет заздрості. Влада Угорщини накинулася зі звинуваченнями на Євросоюз
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто цинічно звинуватив Європейський союз у "лицемірстві" та "заздрості" через те, що офіційний Брюссель критикує його країну та Туреччину за недемократичність.

Джерело:  Петер Сійярто

Угорщина знову розкритикувала Євросоюз: відома причина

Ми повинні усвідомлювати – як турецький уряд, так і угорський, – що всі ті уряди, які йдуть проти міжнародного ліберального мейнстріму, є об'єктами нападів, несправедливих, необґрунтованих, упереджених нападів і звинувачень, – бідкається скандальний дипломат.

На його переконання, будь-який європейський політик "був би щасливий виграти вибори з таким відривом", як турецький президент Реджеп Таїп Ердоган чи угорський прем’єр Віктор Орбан, бо в них "дуже крихкі політичні системи".

Тому я вважаю великою перевагою з турецького та угорського боку те, що наші політичні системи стабільні, наших лідерів поважають, і наші лідери користуються підтримкою громадськості, тому що вони виграли вибори і отримали більшість у своїх парламентах... Саме тому Туреччина й Угорщина є предметом заздрості ЄС, коли йдеться про політичну стабільність, – безсоромно додав Петер Сійярто.

Що відомо про конфлікт між Туреччиною та ЄС

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Європейський парламент ухвалив звіт про те, що процес вступу Туреччини до Євросоюзу за нинішніх обставин не може відновитися, й закликав офіційний Брюссель вивчити "паралельні і реалістичні рамки" для своїх зв'язків з Анкарою.

В Анкарі одразу почали скаржитися на те, що доповідь Європарламенту містить необґрунтовані звинувачення і упередження, а також "поверхневий і недалекоглядний" підхід до зв'язків країни з ЄС. Президент країни Ердоган навіть почав погрожувати "порвати з ЄС".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?