Угорщина погрожує заблокувати вступ Швеції в НАТО й уже вигадала причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина погрожує заблокувати вступ Швеції в НАТО й уже вигадала причину

Угорщина погрожує заблокувати вступ Швеції в НАТО й уже вигадала причину
Джерело:  online.ua

Угорська влада погрожує заблокувати процес приєднання Швеції до НАТО через нібито образливий 10-хвилинний шведський відеоролик. З такою заявою виступив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Джерело:  Euobserver

Угорщина погрожує заблокувати вступ Швеції в НАТО: що відбувається

За словами шефа угорської дипломатії, відеоролик "безумовно, не сприяє виконанню вашої вимоги, яку ви постійно висуваєте", маючи на увазі прохання Швеції до Угорщини ратифікувати її заявку на вступ до НАТО.

Петер Сійярто стверджує, що ролик є "фальшивою інформацією" про те, що "демократія в Угорщині останніми роками відступає".

Шокуюче освітнє відео, схвалене шведським урядом, з нападками на Угорщину! Як ми можемо переконати угорських депутатів підтримати членство Швеції в НАТО, коли нашу демократію постійно ставлять під сумнів, ображаючи наших виборців?, – обурився головний політичний радник прем'єр-міністра Балаж Орбан.

Офіційний Будапешт накинувся зі звинуваченнями на Стокгольм після того, як Угорщина на саміті НАТО в липні заявила, що готова розпочати ратифікацію.

Чому звинувачення Угорщини є абсурдними

Що важливо розуміти, так зване "образливе" відео було знято UR, шведським суспільним освітнім мовником, на контент якого уряд Швеції немає впливу.

Ба більше, у ньому не було сказано нічого такого, що не було б широко визнано в Європі.

Не можна не згадати про те, що Європейська комісія ініціювала санкції проти Угорщини та утримала мільярди євро через бандитське правління прем'єр-міністра Віктора Орбана. А Європейський парламент заявив, що Угорщина "більше не є повноцінною демократією".

Однак 14 вересня половина уряду Орбана неочікувано для всіх вирішила виступити проти короткометражного шведського фільму й влаштувати міжнародний скандал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?