Бла-бла-бла. Кулеба іронічно відреагував на скандальну заяву Орбана про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Бла-бла-бла. Кулеба іронічно відреагував на скандальну заяву Орбана про Україну

Бла-бла-бла. Кулеба іронічно відреагував на скандальну заяву Орбана про Україну
Джерело:  online.ua

Шеф української дипломатії Дмитро Кулеба відповів на скандальні заяви проросійського політика та угорського прем’єра Віктор Орбана, який нещодавно почав стверджувати, що "Україна більше не є суверенною державою".

Джерело: Bild, Welt та Politico

У МЗС України відповіли на скандальні заяви Орбана щодо України

Я вже втомився спростовувати всі ці безглузді аргументи… Це все лише бла-бла-бла, – зазначив очільник МЗС.

За словами Дмитра Кулеби, він не може назвати Орбана союзником російського диктатора Володимира Путіна, "але політичне розуміння ситуації в офісі угорського прем'єра і в Кремлі дуже схоже".

Я сподіваюся, що він все ще залишається союзником інших членів НАТО і членів ЄС, – підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулеба також звернув увагу на те, що заява Орбана про те, що Україна більше не є суверенною країною, є лише "викривленою інтерпретацією реальності".

На переконання шефа української дипломатії, прем'єр Угорщини виступає з такими заявами, адже має власні внутрішньоугорські занепокоєння.

Угорщина відчайдушно бореться за кошти ЄС, щоб зберегти свою макрофінансову стабільність і уникнути заворушень в країні, – пояснив глава МЗС України.

Що Орбан говорив про Україну

Під час інтерв’ю німецькому ЗМІ Bild Віктор Орбан почав цинічно брехати, що Україна більше не є суверенною державою, оскільки стала залежною від допомоги США і Заходу.

Окрім того, він додав, що вважає неважливою подією заколот вагнерівців на чолі з Євгеном Пригожиним у Росії, та сказав, що не вважає російського диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?