Європарламент ухвалив потужну резолюцію проти Угорщини — що вона змінить
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент ухвалив потужну резолюцію проти Угорщини — що вона змінить

Європарламент ухвалив потужну резолюцію проти Угорщини — що вона змінить
Джерело:  online.ua

1 червня більшість депутатів Європейського парламенту проголосувала за резолюцію щодо обмеження головування Угорщини в ЄС у 2024 році. Офіційний Брюссель звертає увагу на те, що команда угорського прем'єра Віктора Орбана не зможе виконувати завдання під час головування у Раді ЄС у 2024 році, оскільки вона регулярно робить усе можливе, щоб підірвати фундаментальні європейські цінності. 

Джерело: "24 Канал"

Європарламент намагається заблокувати президентство Угорщини в ЄС

Попри те, що до початку головування Угорщини у Раді ЄС ще рік, європейські політики уже намагаються не допустити цього.

У документі, за який проголосували європарламентарі, влада ЄС висловлює свій сумнів у тому, що команда Орбана зможе виконувати обов'язки високого рівня у Раді Євросоюзу, враховуючи той факт, що офіційний Будапешт роками відступає від демократії та порушує верховенство права.

Варто звернути увагу на те, що резолюцію підтримали 442 євродепутати, 144 виступили проти, а 33 – утрималися.

Політика Угорщини вже накладає вето на важливі рішення, наприклад, на підтримку України, що дуже сильно підриває довіру до нас. Орбан вже публічно заявив, що спробує проштовхнути свій порядок денний під час головування в Раді ЄС, але це не має бути задачею країни, яка займає пост президента, – виступив із коментарем з цього приводу європарламентар Тіїс Рейтен.

Чому європарламентарі прагнуть обмежити Угорщину в головуванні ЄС

За словами французької депутатки від "Партії Зелених" Гвендоліни Дельбос Корфілд, представники Європарламенту закликають зробити перший крок для усунення команди Віктора Орбана від президенства в Раді ЄС.

На цьому тлі вона нагадала про порушення прав людей, насамперед ухвалений в Угорщині закон про легалізацію анонімних доносів на членів ЛГБТК-спільноти.

Це світ, у якому угорський уряд хоче, щоб ми всі жили в паралельному світі, натхненному Володимиром Путіним, де права меншин не захищені, де райдужні сім'ї незаконні, де російська війна в Україні не визнається, де європейські цінності та визначення демократії правлять закон та основні права заперечуються, – наголосила Корфілд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?