Орбан почав сумніватись у необхідності існування ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан почав сумніватись у необхідності існування ЄС

Орбан почав сумніватись у необхідності існування ЄС
Джерело:  online.ua

Скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вже почав говорити про сумніви стосовно необхідності збереження Європейського союзу. Він в черговий раз розкритикував політику офіційного Брюсселя.

Джерело:  Bloomberg

Орбан поставив під сумнів подальше існування ЄС 

Під час виступу у місті Веспрем, яке стало одним з ключових культурних місць ЄС у цьому році, Орбан цинічно поставив під сумнів необхідність подальшого збереження Євросоюзу.

Сучасна форма європейської співпраці була зумовлена двома місіями: мир і добробут. Якщо він не може виконати дві свої первісні місії, то який сенс у ЄС? - заявив Орбан.

Прем'єр-міністр Угорщини посилив критику у бік ЄС після того, як Брюссель збільшив фінансовий тиск на Будапешт.

Суперечки з союзом з питань верховенства закону і корупції призвели до того, що Брюссель відмовив у допомозі на суму понад 30 мільярдів доларів.

Це також породило припущення про те, що Орбан має намір зрештою вивести Угорщину з ЄС, що уряд країни неодноразово заперечував.

Орбан стверджує, що ЄС має скасувати санкції, накладені на Росію, які він звинувачує в поглибленні рецесії в Угорщині.

Він також закликав ЄС розглянути можливість припинення допомоги Україні як спосіб припинення війни.

Швейцарія розблокувала надання військової допомоги Україні 

У Швейцарії проголосували за внесення поправок до закону про військові матеріали. Швейцарія дала зелене світло на постачання зброї в Україну.

Національна рада та Міська рада проголосували за внесення поправок до Закону про військові матеріали. Це дозволить у майбутньому постачати зброю до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?