Швейцарія вводить санкції проти ПВК Вагнер та інформагентства Пригожина
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія вводить санкції проти ПВК Вагнер та інформагентства Пригожина

Швейцарія вводить санкції проти ПВК Вагнер та інформагентства Пригожина
Джерело:  online.ua

Швейцарія, вслід за країнами ЄС, приєдналася до запровадження санкцій проти групи “Вагнера” та інформаційного агентства її ватажка Пригожина.

Джерело: Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень Швейцарії

Швейцарія вводить санкції проти ПВК Вагнера і медіа Пригожина

Міністерство економіки, освіти та досліджень Швейцарії розширило список санкцій, що стосуються Росії.

Під санкції потрапила, зокрема, й ПВК “Вагнера” та інформаційного агентства РІА ФАН, яка належить власнику злочинної ПВК Євгену Пригожину.

Повідомляється, що зміни набудуть чинності вже сьогодні, 20 квітня о 18:00.

До цього таке рішення прийняв і ЄС, тож Швейцарія приєднується до введення санкцій щодо цих двох організацій і таким чином посилює дію заходів ЄС.

ЄС запровадили санкції проти групи Вагнера

14 квітня 2023 року ЄС також ввів санкції проти групи “Вагнера” за активну участь у військовій агресії Росії проти України.

В заяві вказано, що ПВК “Вагнера” очолила атаки на українські міста Соледар і Бахмут в січні 2023 року і бере активну участь у війні РФ проти України.

Тож, за заявою країн ЄС, організація несе відповідальність за підтримку дій, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Водночас ЄС наклав санкції на російське інформаційне агентство РІА ФАН за поширення проурядової пропаганди та дезінформації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?