G7 домовилась посилити контроль за дотриманням санкцій і поставками зброї до РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 домовилась посилити контроль за дотриманням санкцій і поставками зброї до РФ

G7 домовилась посилити контроль за дотриманням санкцій і поставками зброї до РФ
Джерело:  online.ua

17 квітня у Японії відбулася зустріч краї Великої сімки, які домовилися краще реагувати на ухилення від санкцій проти РФ, а також на поставки зброї до Росії третіми країнами.

Джерело: МЗС Японії

Зустріч представників Великої сімки у Японії

В японському місті Каруідзава вже другий день триває зустріч міністрів закордонних справ Групи семи. Сьогоднішня зустріч була присвячена Україні.

У МЗС Японії повідомили, що під час засідання відбувся відкритий обмін думками щодо ситуації в Україні, включно з оцінкою поточного стану та подальших перспектив.

Міністри закордонних справ G7 підтвердили, що вони залишаються відданими посиленню, повній координації та застосуванню санкцій проти Росії, а також продовженню рішучої підтримки України, - йдеться в заяві.

Учасники зустрічі також домовилися про посилення координації для запобігання та реагування на ухилення від санкцій, а також постачання третіми сторонами зброї до Росії.

Вони засудили заяви президента РФ Володимира Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі і наголосили неприйнятність ядерної риторики РФ.

Допомога Японії Україні

Міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса повідомив, що Японія оголосила про допомогу Україні та сусіднім країнам у розмірі 7,6 мільярдів доларів.

За 2022 рік Японія надала Україні фінансової та матеріальної допомоги на понад 1,6 млрд доларів.

У лютому прем'єр-міністр Фуміо Кішіда заявив, що Японія планує виділити Україні ще 5,5 млрд додаткової фінансової допомоги.

Також Японія запровадила 18 пакетів санкцій проти Росії.

30 березня стало відомо, що Японія виділить Україні 400 млн доларів на відновлення критичної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?