Країни Великої сімки погодили виділення Україні 39 млрд доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

Країни Великої сімки погодили виділення Україні 39 млрд доларів

Країни Великої сімки погодили виділення Україні 39 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Представники Білого дому повідомили про погодження країнами-членами Великої сімки виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 39 млрд доларів. 

Джерело: сайт Білого дому

Що відомо про велику фінансову допомогу Україні від країн G7

Зазначається, що рішення про виділення Україні нового пакету фінансової допомоги було прийнято під час засідання в день річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну - 24 лютого 2023 року.

Ми продовжуватимемо допомагати підтримувати економічну та фінансову стабільність України, включаючи вирішення нагальних короткострокових економічних потреб. У цьому контексті ми вітаємо прогрес, досягнутий нашими міністрами фінансів щодо збільшення нашого бюджету та економічної підтримки до 39 мільярдів доларів США на 2023 рік, і з нетерпінням чекаємо додаткових зобов’язань, - йдеться у повідомленні Білого дому.

Що відомо про фінансову допомогу Україні від Світового банку 

Світовий банк оголосив про виділення Україні 2,5 млрд доларів фінансової допомоги.

Зазначається, що кошти будуть виділені після проведення Світовим банком відповідної перевірки прийнятних витрат.

Зокрема, грант спрямований на забезпечення підтримки бюджету України в рамках проєкту Світового банку "Державні видатки для зміцнення адміністративного потенціалу України" із підтримання основних послуг і ключових функцій уряду в умовах війни.

Додатковий пакет фінансування проєкту PEACE буде підтримувати ключові сектори, включно з охороною здоров'я, школами, виплатою пенсій, виплатами внутрішньо переміщеним особам, програмами соціальної допомоги, а також заробітною платою співробітникам, які надають основні держпослуги.

На сьогодні Світовий банк мобілізував понад 20,6 млрд доларів у вигляді надзвичайного фінансування на підтримку народу України, включно із зобов'язаннями та обіцянками донорів: США, Великої Британії, Нідерландів, Іспанії, Норвегії, Німеччини, Канади, Швейцарії, Швеції, Данії, Австрії, Фінляндії, Ірландії, Литви, Латвії, Ісландії, Бельгії та Японії (паралельне фінансування).

Що відомо про фінансову допомогу від США 

Держсекретар Ентоні Блінкен також повідомив, що США нададуть Україні понад 10 млрд доларів фінансової допомоги.

Сьогодні за погодженням з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством фінансів ми оголошуємо про допомогу на суму понад 10 мільярдів доларів, включаючи бюджетну підтримку уряду України та додаткову енергетичну допомогу для підтримки українців, які постраждали від атак Росії, - йдеться у повідомленні голови Держдепу.

У повідомленні Держдепу також зазначається, що український уряд матиме змогу задовольняти нагальні потреби своїх громадян, включаючи охорону здоров'я, освіту та служби екстреної допомоги.

Окрім цього фінансова та економічна допомога США допомогла об'єднати міжнародних донорів, в тому числі і зобов'язання Європейської комісії, Японії, Канади та Великобританії до 2023 року.

Оскільки Росія продовжує свої безжальні атаки на українську цивільну та критично важливу енергетичну інфраструктуру, ми також працюємо з Конгресом над наданням додаткової енергетичної допомоги Україні у розмірі 250 мільйонів доларів, які дозволять нам задовольнити нагальні потреби, включаючи критично важливе обладнання для електромереж, - зазначив Ентоні Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?