Найбагатші росіяни втратили 67 млрд доларів за рік війни – Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбагатші росіяни втратили 67 млрд доларів за рік війни – Bloomberg

Найбагатші росіяни втратили 67 млрд доларів за рік війни – Bloomberg
Джерело:  online.ua

За дослідженням Bloomberg, найзаможніші росіяни за рік агресії їхньої країни втратили у сумі 67 млрд доларів.

Джерело: Bloomberg

Скільки втратили російські олігархи за рік вторгнення РФ

До вторгнення Росії в Україну деякі російські мільярдери входили до списку 500 найбагатших людей світу з загальним статком у 339 млрд дол.

Через рік найвпливовіші з них в сумі втратили 67 млрд дол.

Доходи росіян впали на 20%, що більш ніж у чотири рази більше, ніж решта мільярдерів, що входять до Bloomberg Billionaires Index.

Фото: скриншот

За даними Bloomberg, перше місце серед мільярдерів, що втратили гроші, посідає Олексій Мордашов, власник ПАТ «Северсталь», одного з найбільших виробників сталі в Росії.

З моменту вторгнення він втратив 6,7 млрд дол. Проте зі статками в 19,8 млрд дол він все ще залишається четвертим у списку найбагатших людей в РФ.

Друге місце належить металургійному магнату Володимиру Лісіну. Голова ПАТ «Новолипецького металургійного комбінату» за минулий рік втратив 5,8 млрд доларів, скоротивши свої статки до 20,5 млрд доларів.

Натомість Андрій Гур’єв з початку війни заробив 2,1 мільярда доларів завдяки стрибку курсу акцій ПАТ «ФосАгро», одного з найбільших виробників фосфорних добрив у Європі.

Що ще втрачають російські олігархи

Роман Абрамович був змушений виставити на продаж свої дорогоцінні речі у Лондоні, включно з футбольним клубом «Челсі».

Михайло Фрідман сказав, що був шокований тим, що санкції забороняють йому поїздки та замороження рахунків.

У квітні Іспанія за розпорядженням США конфіскувала 78-метрову яхту Віктора Вексельберга на суму 90 мільйонів доларів США.

За аналізом Bloomberg, санкції з боку США, Великої Британії та ЄС майже не мали довгострокового ефекту.

Сукупний капітал мільярдерів досяг найнижчого рівня лише через кілька тижнів після вторгнення, знизившись на 92–248 млрд дол в березні 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?