Представники ЄС допомагають олігархам Путіна приховувати власні активи від санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Представники ЄС допомагають олігархам Путіна приховувати власні активи від санкцій

Представники ЄС допомагають олігархам Путіна приховувати власні активи від санкцій
Джерело:  online.ua

Близькі до кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна олігархи Геннадій Тимченко та Аркадій Ротенберг, які перебувають під санкціями ЄС та США за підтримку злочинної війни проти України, переховують власні активи від керівників ЄС за допомогою певних офіційних європейських осіб.

Джерело:   "Важные истории"

Що відомо про переховування активів Тимченка та Ротенберга від європейських санкцій 

За інформацією видання, переховування активів Тимченко здійснює сімʼя професійних керівників Ері з Ліхтенштейну.

Вони формально керують компаніями, яким підконтрольні активи російського олігарха, зокрема, офшором з Британських Віргінських островів Jardin Developments.

Так ще у 2009 році фірма Handelshaus Hoop&Partner, співласником якої був  Луїс Ері, стала володарем австрійського трейдера Citco.

Компанія була основним трейдером однієї з найбільших російських нафтогазохімічних компаній "Сібур". Незабаром російський холдинг викупив Citco за $1 млрд.

Наразі родина Ері керує зареєстрованим у Ліхтенштейні трастовим підприємством Sequoia, до структури якого входить люксембурзька Volga Group. Станом на 2014 рік саме через Volga Group Тимченко здебільшого володів своїми активами.

Журналісти видання також повідомляють, що Луїс Ері за часів НДР брав участь у таємних торговельно-фінансових операціях, які приносили соціалістичній республіці валюту та був причетний до таємних постачань у СРСР високотехнологічної продукції – обладнання для дата-центрів.

Активами Ротенберга займається колишній топ-менеджер "Будгазмонтаж" Руслан Горюхін, який формально володіє компанією "РГ-Девелопмент". Реальним володарем компанії ймовірно є Ротенберг.

Про те, що колишній менеджер друга Путіна скуповує елітну нерухомість в Німеччині писали німецькі ЗМІ писали. У свою чергу Горюхін подавав позови до німецьких судів, вимагаючи спростування, під присягою підтвердив, що "РГ-Девелопмент" не пов'язаний із Ротенбергом, і зумів переконати в цьому суд.

Юрист Transparency International Куш Амін зазначив, що про існування схем, побудованих на усних домовленостях, відомо у всьому світі, але поки що на проблему вважають за краще заплющувати очі.

ЄС оголосив обхід санкцій та допомогу в обході обмежень та приховування інформації кримінальним злочином у листопаді 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?