Вперше в історії. Швейцарія розпочала головування в Радбезі ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в історії. Швейцарія розпочала головування в Радбезі ООН

Вперше в історії. Швейцарія розпочала головування в Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

З понеділка, 1 травня, в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй головує Швейцарія.

Джерело: МЗС Швейцарії

Швейцарія головує в Радбезі ООН

З 1 травня головування у Раді Безпеки ООН перейшло від Росії до Швейцарії. Її головування буде тривати місяць, а з 1 червня настане черга ОАЕ.

Відсьогодні Швейцарія бере на себе головування у Раді Безпеки ООН, – зазначили у міністерстві, додавши, що це “шанс дати поштовх роботі Ради”.

Представниця Швейцарії при ООН зазначила, що на цій посаді країна збирається підтримувати свою репутацію посередника та помічника в налагодженні діалогу.

В рамках одномісячної програми Берн висуне на перший план пріоритети, пов’язані із розбудовою сталого миру та захистом цивільного населення.

Україна працює над виключенням Росії з Радбезу ООН

Представник Президента України у ВР Федір Веніславський в етері online.ua розповів, що дасть РФ головування в Радбезі ООН та як можна пришвидшити виключення Росії з ООН.

Росія своїм постійним членством в Радбезі блокує будь-які рішення, які йдуть на користь України та засуджують злочини збройної агресії РФ.

В праві є таке поняття зловживання правом. І це класичний приклад, коли Росія всупереч всім нормам міжнародного права зловживає своїм статусом. Ми і надалі консолідуємо зусилля, — зазначив Веніславський.

За його словами, зараз постійні члени Радбезу говорять про те, що РФ сумнівно-легітимно займає місце в організації.

Тому ми і далі будемо в цьому напрямку тиснути, залучати всі можливі міжнародно-правові механізми, які в підсумку дозволять виключити Росію зі складу постійного члена Радбезу ООН. Це дуже складний процес, тому що таки прецедентів нема, це буде перший, — додав представник Президента України у ВР.

Він наголосив, що головування РФ у Радбезі – це чергове знущання з міжнародного права. Оскільки ООН була створена 1945 році після Другої світової війни з метою унеможливлення будь-яких злочинів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?