Швейцарія провела одні з найбільших військових навчань за 30 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія провела одні з найбільших військових навчань за 30 років

Швейцарія провела одні з найбільших військових навчань за 30 років
Джерело:  online.ua

Війська Швейцарії провели одні з найбльших військових навчань за останні 30 років. Під час тренувань відпрацьовувалось відбиття нападу вигаданого ворога, кидання гранат та стрільба бойовими патронами.

Джерело: Reuters

Швейцарія провела військові навчання

Військові навчання мали на меті показати сожливості самооборони країни, яки визначають їхній "збройний нейтралітет".

У навчаннях, які тривали 9 днів у 5 кантонах, взяли участь 4000 військовослужбовців.

Reuters пише, що начання проводилися, оскільки роль країни в європейській обороні привернула увагу на тлі закликів допомогти Україні в боротьбі з російським вторгненням.

Навчання LUX 23, заплановані з 2021 року, не були організовані у відповідь на вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року, але швейцарські військові заявили, що це робить навчання ще більш актуальними.

Готовність наших партнерів і розуміння населення щодо такого роду навчань дуже змінилося. Це, звичайно, безпосередньо пов’язано [з війною в Україні], - сказав Матіас Тушер, командир швейцарської територіальної дивізії

Громадський і міжнародний тиск на Швейцарію посилився, щоб країна скасувала заборону на експорт зброї до зон бойових дій, але деякі політичні фракції побоюються, що це означатиме кінець зовнішньополітичної традиції нейтралітету.

Ми розуміємо, що люди змішують потребу підтримати атаковану країну з необхідністю зберегти місце для агресора, який може прийти до розмови та знайти рішення. Немає нічого гіршого, ніж закривати двері... Швейцарія має бути тими вихідними дверима, які завжди поруч. Ці двері потрібно захищати, — сказав Мауро Поджа, державний радник департаменту безпеки, населення та охорони здоров'я Женеви.

Ставлення Швейцарії до вторгнення РФ в Україну

Нагадаємо, що Швейцарія не надає Україні оборонну допомогу, проте приєдналася до санкцій ЄС проти РФ.

Швейцарія кілька разів відхилила прохання Німеччини щодо дозволу на експорт боєприпасів свого виробництва в Україну, пояснюючи це своїм нейтралітетом.

У березні стало відомо, що країна утилізує закуплені в 1980-х роках ракети ППО, які могли б знадобитися Україні.

Також Швецарія відмовилася шукати російські активи спільно з Великою сімкою, заявивши, що арешт приватних активів не відповідає їхньому правопорядку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?