Орбан заявив про неможливість перемоги України у війні. У МЗС різко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан заявив про неможливість перемоги України у війні. У МЗС різко відреагували

Орбан заявив про неможливість перемоги України у війні. У МЗС різко відреагували
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не може виграти війну проти РФ, а хто до кого вторгнувся не є важливим.

Джерело: Bloomberg, Олег Ніколенко

Орбан зробив нову скандальну заяву про війну РФ проти України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що військові зусилля України приречені, а надсилання подальшої допомоги призведе лише до нових смертей.

Емоційно це трагічно, всі наші серця з українцями. Але я говорю як політик, який повинен рятувати життя. Немає шансів виграти цю війну, - сказав він.

Ця заява пролунала на фоні блокування Угорщиною фінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 500 мільйонів євро.

Угорщина має найтісніші зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним з країн ЄС, також вона виступає проти нових санкцій проти Росії.

Орбан також повторив наратив Кремля про те, що війна нібито є проксі-конфліктом між Росією та США, а бойові дії можуть припинитися лише тоді, коли Москва досягне угоди з Вашингтоном.

Слова Орбана суперечать аналізу українських союзників, які постачали Києву зброю напередодні контрнаступу. Вони підтримують план президента Володимира Зеленського щодо відбиття загарбників і повернення території.

Угорський лідер повторив свій заклик до негайного припинення вогню. Таку позицію розцінюють як заклик до капітуляції України.

Реакція МЗС України на заяву Орбана

Речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко нагадав, що європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години.

Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації. Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і ґарантування безпеки всієї Європи, - сказав він.

Він підкреслив, що наразі є критично важливим об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?