Хочете грошей. Орбан поставив ультиматум Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Хочете грошей. Орбан поставив ультиматум Україні

Хочете грошей. Орбан поставив ультиматум Україні
Джерело:  online.ua

Проросійський політик та прем’єр Угорщини Віктор Орбан відреагував ультиматумом на внесення Україною угорського банку OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни. 

Джерело:  Bloomberg

Орбан висунув ультиматум Україні щодо грошей та допомоги

Коментуючи блокування офіційним Будапештом нового пакета санкцій ЄС проти Росії та коштів з Європейського фонду миру, Віктор Орбан почав стверджувати, що вважає це "питанням принципу" й підтримав позицію голови МЗС Угорщини Петера Сійярто.

Міністр закордонних справ правильно сказав. Якщо така країна, як Україна, хотіла б отримати вашу фінансову підтримку, що для них є неминучим, вона не може вносити ваші компанії в "чорний список"... Ви не можете мати і те, й те одночасно. Хочете грошей – будьте ласкаві, поважайте нас. І не вводьте санкцій проти наших компаній. Ось і все, – цинічно зазначив проросійський політик.

Угорщина заблокувала нову допомогу для України

Як уже згадувалося раніше, угорська влада заблокувала черговий транш на 500 млн євро з Європейського фонду миру, що підтримує Україну зброєю.

Офіційний Будапешт стверджує, що головна причина такого рішення – оголошення Україною OTP Bank "спонсором війни".

23 травня стало відомо, що Німеччина та Угорщина посперечалися під час зустрічі глав МЗС у Брюсселі через роль цього банку в російській війні.

Не можна також не згадати про те, що Віктор Орбан також заявив, що Україна не здатна виграти агресивну війну, яку проти неї розв'язала Росія. В МЗС України заяви угорського прем'єра різко розкритикували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?