Представник Болгарії на Євробаченні на момент виступу в Криму був неповнолітнім, - Слободян
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Представник Болгарії на Євробаченні на момент виступу в Криму був неповнолітнім, - Слободян

Представник Болгарії на Євробаченні на момент виступу в Криму був неповнолітнім, - Слободян
Джерело:  interfax.com.ua

Учасник Євробачення-2017 від Болгарії Крістіан Костов, який у 2014 році виступив в окупованому РФ Криму, не має підстав для заборони в'їзду в Україну. Це пов'язано з тим, що на той момент співак був неповнолітнім та українське законодавство відносно окупованого півострову набрало чинності пізніше.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє ONLINE.UA.

"Інформацію цю наразі спільно зі Службою безпеки ми вивчаємо, але на даний момент можна озвучити три основні позиції. По-перше: ми діємо в межах своїх повноважень. Я маю на увазі Державну прикордонну службу. На момент, коли він заїжджав до України, інформації ні з наших джерел, ні від інших правоохоронних органів як доручення про те, що він, можливо, відвідував окупований півострів всупереч законодавству України, у нас не було", - повідомив Слободян.

Дивитися онлайн-трансляцію другого півфіналу Євробачення-2017 на ONLINE.UA

"По-друге, підкреслив він, на момент, коли К.Костов відвідував Крим, якщо вірити ЗМІ, він був ще неповнолітнім, тобто самостійно не міг приймати таких рішень і їхав лише у супроводі дорослих", - наголосив речник.

"По-третє - те, що українське законодавство відносно окупованого півострову, яке б забороняло йому це робити, набрало чинності лише в кінці 2014 року. Тобто законодавчих бар'єрів, які б заборонили йому це зробити, в червні 2014 року ще не було", - додав Слободян.

Нагадаємо, Крістіан Костов є наймолодшим учасником Євробачення-207. Він виступатиме сьогодні, 11 травня, у другому півфіналі з композицією Beautiful Mess.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі обнародували відео, на якому російський і болгарський співак, учасник пісенного конкурсу Євробачення-2017 від Болгарії Крістіан Костов, у 2014 році виступає в окупованому РФ Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?