Представник ГУР Юсов відреагував на "пропозицію" Пригожина щодо Бахмута
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник ГУР Юсов відреагував на "пропозицію" Пригожина щодо Бахмута

Представник ГУР Юсов відреагував на "пропозицію" Пригожина щодо Бахмута
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов вперше вирішив прокоментувати статтю американського видання The Washington Post, у якій йшлося про те, що начебто власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин контактував з командою глави ГУР Кирила Буданова щодо Бахмута.

Джерело: "Єдині новини"

У ГУР прокоментували інформацію про пропозицію Пригожина стосовно Бахмута

Я думаю, що Україна повинна, і, звичайно, спецслужби, будуть і повинні обговорювати подібні речі тоді, коли це буде потрібно і відповідатиме національним інтересам України. Зрозуміло, що Україна робить все можливе для того, щоб захищати власні національні інтереси, ефективно деокуповувати територію, - наголосив Андрій Юсов.

Представник ГУР також нагадав про те, що українські спецслужби та розвідка використовують абсолютно різні засоби і інструменти з метою реалізації своїх головних завдань.

А що стосується окремих вкидів, я не думаю, що ми повинні з вами це коментувати, - підсумував Юсов.

Що відомо про можливий зв'язок Пригожина з ГУР

Як вдалося дізнатися американському виданню The Washington Post з витоку секретних документів Пентагона, власник Групи "Вагнер" Євген Пригожин пропонував офіційному Києву здати місце розташування російських військ в обмін на те, що ЗСУ відійдуть від Бахмута, де масово гинули його бойовики.

Інсайдери ЗМІ в українській владі підтвердили журналістам, що Пригожин кілька разів розмовляв із представниками ГУР МО.

Анонімні джерела видання стверджують, що поплічник Путіна робив пропозицію щодо Бахмута "більше, ніж один раз", однак команда Буданова відмовилася, оскільки не довіряє Пригожину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?