Представник України зробив важливу заяву щодо участі в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник України зробив важливу заяву щодо участі в ПАРЄ

Представник України зробив важливу заяву щодо участі в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Народний депутат фракції «Слуга народу», голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що українська делегація не буде брати участі в найближчій сесії ПАРЄ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ONLINE.UA

«Найскладнішим сьогодні є питання ПАРЄ. Не маючи іншої можливості реагування на порушення цією організацією власних принципів і зіткнувшись з досить відвертим ігноруванням її інтересів, Україна поки утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ», – повідомив депутат.

За словами Яременка, комітет із зовнішньої політики планує зосередитись на підготовці української делегації і проведенні консультацій з іншими державами-членами Ради Європи «з метою вироблення плану повернення довіри до ПАРЄ».

Як додав депутат, «цей підхід підтримала переважна більшість фракцій українського парламенту». Водночас, депутат Олексій Гончаренко сьогодні заявив, що тоді Україну представлятимуть в ПАРЄ члени старої делегації.

Нагадаємо, що 17 вересня у Верховній Раді був сформований новий склад української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Його очолила депутат від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько.

Через тиждень в Страсбурзі почнеться осіння сесія ПАРЄ, на ній повинен розглядатись проект резолюції про становище кримських татар в окупованому Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?