Представнику Путіна запропонували подивитися в очі загиблому українському воїну: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Представнику Путіна запропонували подивитися в очі загиблому українському воїну: з'явилося відео

Представнику Путіна запропонували подивитися в очі загиблому українському воїну: з'явилося відео

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко закликав Росію припинити підтримку бойовиків на Донбасі і запропонував російському представнику Віталію Чуркіну подивитися в очі 23-річному воїну, загиблому під Авдіївка.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.

"Подивіться в його очі!" - запропонував український дипломат представнику Росії Віталій Чуркін, демонструючи фото українського воїна.


Як повідомляє Радио Свобода, Єльченко попередив: "Є інформація про евакуацію цивільного населення в Донецьку, які ми вважаємо підготовкою до подальших провокацій, як це сталося в серпні 2008 року, коли Росія готувалася напасти на Грузію".
Він також закликав Росію припинити підтримувати бойовиків на Донбасі, перестати постачати їм зброю, а також дотримуватися Мінських угод.


Читайте також: Жахливий обстріл Авдіївки: з'явилися фото наслідків

Крім того, український дипломат назвав злочином ескалацію конфлікту на Донбасі і штучне створення гуманітарної катастрофи. За його словами, докази цього злочину Україна планує подати в Міжнародний суд.
"Це перший, але важливий крок, щоб залучити Росію до відповідальності за порушення статуту ООН і міжнародного права", – заявив Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН.



Український представник зазначив, що з-за дій бойовиків, які підтримує Росія, тисячі людей опинилися на вулиці в жорстокі морози.
"Тільки уявіть: дві тисячі дітей при 18 градусах морозу. Українські надзвичайні служби готові евакуювати людей з Авдіївки. Численні спроби українських служб відремонтувати пошкоджену інфраструктуру блокувалися", – підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  представник Росії в ООН Віталій Чуркін почав заговорюватися, звинувачуючи Україну в загостренні на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?