Прем'єр Британії Сунак пояснив своє скандальне рішення щодо допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Британії Сунак пояснив своє скандальне рішення щодо допомоги Україні

Прем'єр Британії Сунак пояснив своє скандальне рішення щодо допомоги Україні
Джерело:  online.ua

За словами британського лідера Ріші Сунака, його рішення здійснити аудит військової допомоги України не означає зменшення підтримки Києва у війні проти Російської Федерації. З такою заявою він виступив під час виступу в координаційному комітеті Палати громад.

Джерело:  Evening Standard

Сунак відповів, навіщо вимагає аудиту допомоги Україні

Я б не надто вчитувався в повідомлення ЗМІ. Подивіться на мої дії, - закликав Ріші Сунак, звернувши увагу на те, що першим, кому він подзвонив на новій посаді, був президент України Володимир Зеленський, а його перший двосторонній закордонний візит відбувся в Україну.

Окрім того, британський лідер наголосив, що він не відмовляється зобов’язання "не змінювати або й збільшувати нашу військову підтримку Україні в наступному році".

Звичайно, ми будемо продовжувати підтримувати Україну, я думаю, що всі ми хотіли б бачити, щоб Україна успішно відбила російську агресію. І важливо, щоб ми не лише продовжували підтримувати, але й розвивали цю підтримку відповідно до тих умов, які ми бачимо на місцях, на полі бою. І це те, що я прагну зробити, - пояснив Ріші Сунак.

Що відомо про скандал навколо Сунака

Нещодавно стало відомо, що британський лідер Ріші Сунак наказав провести аудит, який повинен оцінити вплив військової допомоги офіційного Лондона на хід повномасштабної війни в Україні.

На переконання експертів, такий обережний підхід прем’єра до підтримки України може завадити збільшенню військової допомоги ЗСУ у найважливіший момент на фронті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?