Прем'єр Грузії подав у відставку після конфлікту з опозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Грузії подав у відставку після конфлікту з опозицією

Прем'єр Грузії подав у відставку після конфлікту з опозицією
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія оголосив про свою несподівану відставку з обійманої посади. У четвер, 18 лютого, політик виступив із заявою з цього приводу, в якій пояснив причини рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Эхо Кавказа”.

За його словами, рішення пов’язане з вироком суду про арешт Ніки Мелії, лідера найбільшої опозиційної партії “Єдиний національний рух”. Перш за все йдеться про розбіжності з правлячою командою через вердикт. Виконання рішення ставить нібито під загрозу громадян, вважає голова уряду.

“Я ухвалив рішення піти із займаної посади. Звичайно, я вірю і хочу вірити, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі нашої країни, тому що я переконаний, що поляризація і конфронтація між нами є найбільшим ризиком для майбутнього нашої країни, її економічного розвитку і подолання всіх видів криз”, - наголосив Гахарія.

Прем’єр звинуватив Мелію в неповазі до грузинського законодавства, який відзначився нею вже давно. Наприклад, той спровокував заворушення перед парламентом у червні 2019 грудня та прямо закликав до штурму установи.

“Але, незважаючи ні на що, моєї абсолютно непохитною позицією є те, виконання заходу, визначеного навіть законним правосуддям щодо конкретної людини, якщо це створює ризик здоров'ю, життю наших громадян або в цілому, створює політичну ескалацію в країні, є неприпустимим”, - резюмував Гахарія.

Уперше політик отримав прем'єрську посаду у вересні 2019 року, коли змістили Мамуку Бахтадзе. Наприкінці жовтня 2020 року його знову затвердили головою уряду після того, як партія “Грузинська мрія” перемогла на парламентських виборах.

Як повідомляв ONLINE.UA, торік у листопаді в центрі грузинського Тбілісі тривали масові заворушення через згадані вище вибори. Опозиційні сили вважали результати голосування фальсифікованим.

Поліція Грузії застосувала водомети проти протестувальників, які вимагають проведення нових парламентських виборів біля будівлі ЦВК. Місцеві журналісти стверджують, що спецзасоби були застосовані без попередження, коли люди наблизилися до огорож біля виборчої комісії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?