Ще один європейський партнер допоможе Україні в боротьбі за Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один європейський партнер допоможе Україні в боротьбі за Крим

Ще один європейський партнер допоможе Україні в боротьбі за Крим
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Льовен прибуде в Київ 23 серпня, щоб взяти участь в першому установчому саміті "Кримської платформи". Відповідна заява опублікована на сайті шведського уряду.

Джерело: пресслужба уряду Швеції.

Також нашу країну відвідає шведський міністр оборони Пітер Гультквіст, який також візьме участь в українській ініціативі по деокупації Криму.

"Мета Кримської платформи - підвищити обізнаність міжнародної спільноти про незаконну анексію Криму Росією і поліпшити координацію дій у відповідь на незаконну анексію", - зазначається у заяві.

Також підкреслюється, що участь прем’єр-міністра Швеції у Кримській платформі "зміцнює принципову підтримку Швецією територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України".

Нагадаємо, що вчора стало відомо про участь в “Кримській платформі” Канади. Країну офіційно представлятиме спікер Сенату Канади Джордж Фьюрі.

Кримська платформа

Відкриття саміту Кримської платформи має відбутися 23 серпня в Києві.

Кримська платформа - новий координаційний та консультативний формат, ініційований українською владою з метою активізації міжнародного реагування на окупацію Кримського півострова, посилення міжнародного тиску на країну-окупанта Російську Федерацію, запобігання порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму в Криму. Ключовою метою “Кримської платформи” є деокупація Криму та повернення його до складу України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що на саміті “Кримської платформи” будуть присутні представники високого рівня від 40 країн і міжнародних організацій.

Тим часом в Кремлі на “Кримську платформу” реагують майже істерично. Так, нещодавно віце-прем’єр уряду Криму, постійний представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов заявив, що всім учасникам Кримської платформи загрожують "дуже хворобливі наслідки". В Росії обговорюють питання “покарання” для учасників заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?