Прем’єр Польщі розкритикував Німеччину за низькі темпи допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Польщі розкритикував Німеччину за низькі темпи допомоги Україні

Прем’єр Польщі розкритикував Німеччину за низькі темпи допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив своє невдоволлення швидкістю надання Німеччиною військової допомоги Україні. Він зазначив, що НІмеччина повинна надавати більше зброї та боєприпасів пропорційно до розміру економіки країни.

Джерело: Politico

Матеуш Моравецький незадоволений військовою допомогою Німеччини

Моравецький заявив, що Німеччина недостатньо підтримує Україну, в той час як Європа шукає шляхи надання озброєння Україні.

На його думку, найбільша економіка ЄС, яка належить Німеччині, має активізуватися та лідирувати у надання військової допомоги.

Німеччина повинна надсилати більше зброї, боєприпасів і давати більше грошей Україні, тому що вони є найбагатшою та найбільшою країною, — сказав Моравецький.

Він заявив, що Німеччина не такий “щедрий”, як мав би бути по відношенню до України.

У медіа повідомляється, що Варшава, яка має напружені стосунки з Берліном, була особливо гострою у висловлюваннях.

Відомо, що Берлін також надає більшу частину грошей, які ЄС використовує для надання компенсації іншим країнам за пожертвування зброї Україні. Але Моравецький сказав, що ця цифра його не вразила, назвавши її “пропорційною” розміру Німеччини.

Я не нападаю на них, я просто констатую очевидне, — сказав він.

Прем'єр-міністр Польщі все ж визнав, що Берлін вніс зміни в політику, які включають значні інвестиції в модернізацію та скасування заборони на відправлення зброї в зону бойових дій, зокрема танків Leopard.

Підхід Німеччини до війни в Україні

Протягом останнього року країни Східної Європи неодноразово підштовхували західних колег діяти швидше у підтримці Україні та надати більш передову зброю та обладнання.

Німеччина та Франція відзначають, що вони надали Україні значні запаси зброї, транспортних засобів і грошей, їхні зусилля все ще є недостатніми, на думку східних партнерів.

Моравецький звинуватив Німеччину у енергетичній політиці, яку раніше вела країна, що зробило її сильно залежною від імпорту російського газу. Він зазначив, що це привело Європу на небезпечний шлях.

Через свою дуже помилкову газову та нафтову політику щодо Росії вони несуть співвідповідальність за те, що відбувається, за цей безлад на енергетичному ринку, — сказав він.

Прем'єр-міністр повідомив, що обговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцем своє бачення підтримки України Німеччиною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?