Прем'єр пояснив, чому МВФ побоюється давати транш Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем'єр пояснив, чому МВФ побоюється давати транш Україні

Прем'єр пояснив, чому МВФ побоюється давати транш Україні
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд не надає українській стороні нового траншу за програмою співпраці stand-by, оскільки занепокоєний кількома питаннями. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що експерти звернули увагу на фактичне державне регулювання ціни на газ віднедавна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця на телебаченні.

За його словами, йдеться про фіксований тариф на газ, який влада передбачає знизити ціну для населення.

“Зараз в Україні працює місія МВФ. Вона розглядає, чи впливають ці рішення на спроможність бюджету України виконувати свої зобов'язання перед громадянами і партнерами. Це рішення фактично не впливає на спроможність бюджету. Ми продовжуємо розмову з МВФ. Вони занепокоєні, переживають, щоб не повернулося державне тарифне регулювання. Ні. Ми будемо працювати на ринку газу, на ринку електроенергії. У цьому випадку ці заходи спеціалізовані до того, щоб захистити українців від біржових коливань. Ми розробимо річний продукт, який захистить громадян від непередбачуваних коливань", - стверджує Шмигаль.

Водночас прем'єр додав, Що уряд обмежив верхню ціну в межах ринкової, а МВФ до цього ставиться нормально.

"Але тепер каже, аби порахувати спроможністю нашого бюджету. Це абсолютно нормально", - резюмував політик.

Він додав, що Україна обов'язково отримає наступний транш від фонду.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві фінансів передбачають, що державний бюджет України на 2021 рік доведеться переглянути, якщо не буде узгодження нових траншів. Такий сценарій у разі відсутньої співпраці з Міжнародним валютним фондом описав голова відомства Сергій Марченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?