Прем'єр Шмигаль озвучив, скільки прогнозують добових випадків коронавірусу в січні
Категорія
Україна
Дата публікації

Прем'єр Шмигаль озвучив, скільки прогнозують добових випадків коронавірусу в січні

Прем'єр Шмигаль озвучив, скільки прогнозують добових випадків коронавірусу в січні

У Кабінеті міністрів вважають, що вже на початку 2021 року добовий приріст діагнозів коронавірусу COVID-19 становитиме понад 20 тисяч. Саме з цим пов'язав прем'єр-міністр Денис Шмигаль введення жорсткого карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, уряд має намір не допустити колапсу системи охорони здоров'я. Її потужності вистачить на показники до 32 тисяч випадків на добу, таке становище стане критичним.

"Попередньо розрахунки, які ми бачимо на першу декаду січня, прогнозують десь в районі 20-25 тисяч хворих на день. Ми не будемо чекати 32, щоб медична система рухнула. Звичайно, карантин треба вводити до цієї цифри", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, станом на ранок 10 грудня по всій Україні зафіксували 858 714 випадків коронавірусу. За попередню добу виявили одразу 13 371.

Цікаво, що на початку тижня очільник Міністерстві охорони здоров'я Максим Степанов оголосив про стабілізацію ситуації, завертаючи увагу на понад 9 тисяч випадків за попередню добу. Вже від вівторка добова кількість знову збільшилася на 10 тисяч, а потім — до 12,5 тисяч та понад 13 тисяч сьогодня.

Сам міністр посилався на позитивний результат карантину вихідного дня. Завдяки цьому посиленому на вікендах режиму уряду нібито вдалося знизити рівень захворюваності по всій країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, упродовж всього січневого локдауну в Україні не блокуватимуть громадський транспорт. Міністерство інфраструктури пояснило, як функціонуватиме пасажирський рух. Усі маршрутки, тролейбуси, трамваї, залізниця, перевозитимуть пасажирів відповідно до кількості сидячих місць у салонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?