Прем’єр Словаччини йде у відставку через російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем’єр Словаччини йде у відставку через російську вакцину

Прем’єр Словаччини йде у відставку через російську вакцину
Джерело:  online.ua

Очільник уряду Словаччини Ігор Матович неочікувано для всіх заявив, що готовий піти у відставку і обмінятися посадами з міністром фінансів Едуардом Хегером, щоб покласти край політичній кризі, яку спровокувала закупка російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V". Як запевняє політик, він стане міністром фінансів, а Хегер - новим прем'єром країни. Варто звернути увагу на те, що обидва представляють партію OĽaNO. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на словацьке видання  Pravda.

Окрім того, наголошується, що Матович вирішив вибачитися перед суспільством за тритижневу сварку в пресі, в якій брали участь представники коаліційних партій OĽANO, Za lidí і Sme rodina. За словами політика, знімає вимоги до інших партій. Глава уряду публічно визнав, що партія "За народ" виконала умови, і Марія Колікова пішла з поста міністра юстиції, а Юрай Шеліга став заступником спікера парламенту.

Майбутній прем'єр-міністр Едуард Хегер також виступив з окремою заявою з цього приводу. Він розповів, що планує зустрітися з депутатською групою "За народ" і постарається отримати їх підтримку. Згодом планується зустрітися з Річардом Суліком і депутатами SaS.

"У понеділок я попрошу про зустріч з президентом Зузанною Чапутовою", - зазначив Хегер.

Очільник Sme rodina Борис Коллар наголосив, що "наш рух повністю підтримує нового прем'єр-міністра Едуарда Хегера". Він також попередив, що, якщо така криза коаліції повториться в майбутньому, його рух зразу ж покине коаліцію.

Як уже згадувалося раніше, Словаччина зіткнулася з політичною кризоюпісля того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини. Після цього президентка Словаччини Зузана Чапутова публічно закликала очільника уряду країни Ігоря Матовича піти у відставку, щоб врятувати уряд країни від остаточного краху.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідерка Молдови Мая Санду офіційно заявила, що виступає за швидке отримання її країною доступу до скандальної російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?