Прем'єр Словаччини збирається у відставку через Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Словаччини збирається у відставку через Спутник V

Прем'єр Словаччини збирається у відставку через Спутник V
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович неочікувано для всіх заявив, що готовий подати у відставку, щоб нарешті покласти край політичній кризі в країні, яку спровокувала закупка скандальної російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.

"Якщо партнери по коаліції виконують зобов'язання, які вони публічно декларували, і саме на цьому засновані вимоги, я готовий піти з посади голови уряду і працювати як один із його членів", - наголосив глава уряду.

Варто звернути увагу на те, що умови відставки політика, зокрема, включають складання повноважень деяких інших чиновників, зокрема міністра економіки країни Ріхарда Суліка, який також є очільником політичної сили SaS. Реагуючи на вимоги Ігор Матович публічно попередив , що не погодиться з тим, щоб він залишався міністром в уряді. Як стверджує Сулік, він не буде "погоджуватися з такими пропозиціями, головним мотивом яких є, очевидно, його особиста помста (Матовича)".

Що важливо розуміти, нещодавно Ріхаррд Сулік фактично висунув ультиматум: прем’єр Ігор Матович повинен подати у відставку, інакше на країну чекатимуть дострокові вибори. За попередніми даними, у разі відставки очільником уряду може стати інший представник партії Матовича – OľaNO - наприклад, чинний міністр фінансів Едуард Хегер.

Нагадаємо, у Словаччині розгорілася політична криза, після того, як дві політичні сили - SaS та "За народ" - попередили про ймовірний вихід з правлячої коаліції через закупку 2 млн доз російської вакцини "Спутник V", яка ще не отримала схвалення експертів Євросоюзу. Наразі відомо, Матович таємно ухвалив рішення про закупівлю російської вакцини, не повідомивши про це ані партнерів по коаліції, ані президента країни. Глава партії "За народ" Вероніка Ремішова вимагала відставки глави МОЗ Марека Крайчі і неодноразово звинувачувала Ігоря Матовича в поганому управлінні в ситуації з пандемією. 11 березня Марек Крайчі все-таки подав у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ЮНІСЕФ розкритикували кампанію з вакцинації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?