В ЮНІСЕФ розкритикували кампанію з вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЮНІСЕФ розкритикували кампанію з вакцинації в Україні

В ЮНІСЕФ розкритикували кампанію з вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Лікарка-інфекціоністка та експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова звернула увагу на те, що в Україні від початку масової вакцинації проти коронавірсу вже отримали першу дозу щеплення майже 72 тисячі людей. За її словами, така кількість є недостатньою навіть для одного дня. Представниця ЮНІСЕФ наголошує, що в Україні кампанія вакцинації розвивається повільно, оскільки її розпочали саме з медичних працівників. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  24 канал.

Катерина Булавінова переконана, що якщо доступ до препарату розширять, то все почне відбуватися набагато швидше. Проте, як стверджує експертка, потрібно звернути увагу на умови, які створила українська влада для вакцинації. Йдеться про те, що одна "ковідна" бригада впродовж дня може зробити 50 – 100 щеплень, тому не варто розраховувати на високі результати. Враховуючи цей фактор, майже 72 тисячі вакцинованих людей є прогнозованим показником.

"Такі цифри – це мало навіть за один день, якщо чесно. Ця кампанія стартувала з "ковідних" лікарень і вона так повільно розвивається, бо почалася саме з медичних працівників", – поділилася своє думкою з цього приводу інфекціоністка.

За словами Булавінової, необхідно вакцинувати якомога більше осіб, щоб отримати можливість розвантажити медичні заклади та захистити українських громадян.

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що інтервал між щепленнями вакциною CoviShield в Україні збільшили до 90 днів. Цю інформацію офіційно підтвердив головний санлікар Віктор Ляшко. Він наголосив, що МОЗ керується рекомендаціями Національної технічної групи експертів.

"Враховуючи позицію експертів та результати міжнародних досліджень, оперативний штаб МОЗ вирішив, що для досягнення максимального рівня імунного захисту при щепленні вакциною від Oxford/AstraZeneca доцільно збільшити початковий інтервал між дозами. Це не суперечить інструкції виробника, яка передбачає такий інтервал в рамках 4-12 тижнів", — пояснив Віктор Ляшко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені заявили про новий спосіб боротьби з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?