Прем'єр відповів, що чекає на медреформу у час коронавірусу
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр відповів, що чекає на медреформу у час коронавірусу

Прем'єр відповів, що чекає на медреформу у час коронавірусу
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль стверджував, що медичну реформу відновлять та завершать повноцінно з поглядом на досвід, отриманий під час епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву під час урядового засідання 6 травня.

За його словами, медреформа повинна стати максимально дієвою та своєчасною.

"Медична реформа має дати результат, який принесе покращення в роботі медичного персоналу і який принесе конкретно якісний результат для нас усіх – для мешканців України, які можуть стати пацієнтами нашої медичної системи", - пояснив Шмигаль.

На його думку, епідемія коронавірусу демонструє усі сьогоденні потреби медичної системи, тож події обов'язково вплинуть на склад реформи.

"Україна не може втрачати жодного лікаря, оскільки кожен лікар є важливим", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, другий етап реформи почався 1 квітня. Він встановлює новий порядок розподілу бюджетних грошей серед лікарень. Більш потужне фінансування отримуватимуть більші заклади з найвищим рівнем надання послуг.

Утім, нещодавно українська влада фактично пригальмувала реформу — нове рішення вказує на розподіл фінансування за старим зразком 2019 року.

Станом на 6 травня в Україні виявили 13 184 випадки коронавірусу COVID-19. До 11 травня тривають карантинні обмеження. Лише після цього дня почнеться їх поступове послаблення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві фінансів заявили про витрачення близько 1,8 мільярда гривень з держбюджету України для протистояння коронавірусу COVID-19. Регулярно триває моніторинг. Куди саме спрямовують гроші, необхідні для боротьби проти епідемії — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?