Прем'єрка Британії Ліз Трасс йде у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єрка Британії Ліз Трасс йде у відставку

Прем'єрка Британії Ліз Трасс йде у відставку
Джерело:  online.ua

20 жовтня прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс офіційно повідомила про намір подати у відставку після 6 тижнів перебування на посаді.

Джерело: Фейсбук-сторінка ВВС

Прем'єр-міністерка Британії Ліз Трасс подає у відставку

Я прийшла на посаду в часи великої економічної та міжнародної нестабільності. Сім'ї та підприємства були стурбовані тим, як оплачувати свої рахунки, - наголосила Ліз Трасс.

Політикиня звернула увагу на те, що вона була обрана "з мандатом змінити це" і її уряду вдалося досягти успіху у зменшенні рахунків громадян.

Я не можу реалізувати мандат, який мені довірили. Я повідомила королю про наміри подати у відставку – заявила чинни лідерка Британї.

Як стверджує Ліз Трасс, будуть проведені вибори керівництва Консервативної партії, які "мають бути завершені протягом наступного тижня".

За її словами, "це забезпечить нам продовження виконання наших фінансових планів".

Що важливо розуміти, політикиня залишиться на посаді прем'єр-міністра до обрання наступника.

Варто також звернути увагу на те, що оголошення про відставку прозвучало на 45й день перебування Ліз Трасс на посаді прем'єр-міністра.

Не так давно команда Ліз Трасс переконувала британців, що вона не планує йти у відставку. Проте 19 жовтня подала у відставку глава МВС Суелла Браверман і натякнула, що прем’єрці слід зробити те саме.

Також нещодавно журналісти дізналися що до відставки Трасс закликають 14 членів Консервативної партії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?