Прем’єрка Швеції Андерссон вказала на шлях завершення війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Прем’єрка Швеції Андерссон вказала на шлях завершення війни в Україні

Прем’єрка Швеції Андерссон вказала на шлях завершення війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами прем’єрки Швеції Магдалени Андерссон, наразі найкращими інструментами для завершення війни є нові санкції проти Росії та підтримка для України стільки, скільки буде необхідно. З такою заявою вона виступила під час спільного брифінгу з українським лідером Володимиром Зеленським.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Прем’єрка Швеції пояснила, як зупинити війну в Україні

Під час свого виступу у Києві політикиня засудила агресію Російської Федерації проти України, злочини російських соладатів та масштабні руйнування, а також звернула увагу на те, що навмисне знищення країною-агресоркою сільськогосподарської інфраструктури загрожує продовольчій безпеці усього світу.

Магдалена Андерссон публічно наголосила, що відповідальність за негативні наслідки війни лежить виключно на Росії і потрібно не допустити, щоб очільник Кремля, порушивши фундаментальні принципи міжнародного права, досяг хоча б якихось перемог у цій війні.

Ми переконані, що найкращий спосіб припинити цю війну - це збільшити підтримку Україні і збільшити тиск на Росію через додаткові санкції. І важливо, аби наші зусилля продовжувалися стільки, скільки це буде необхідно. Але ми усі знаємо, що є один легкий спосіб припинити цю війну: Росія може припинити її і відправитись додому, - підкреслила прем’єр-міністерка Швеції.

Варто зазначити, що 4 липня Магдалена Андерссон побувала у звільнених після окупації Бучі і Бородянці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?