Президент Азербайджану виступив з офіційною заявою після операції в Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Азербайджану виступив з офіційною заявою після операції в Карабаху

Президент Азербайджану виступив з офіційною заявою після операції в Карабаху
Джерело:  online.ua

Ввечері 20 вересня лідер Азербайджану Ільхам Алієв офіційно підтвердив, що після "антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху його країна відновила свій суверенітет.

Джерело:  АЗЕРТАДЖ

Глава Азербайджану заявив про відновлення суверенітету країни

Як стверджує Ільхам Алієв, "антитерористичні заходи" Азербайджану в Карабаху за добу виконали всі поставлені завдання, а армія країни "за короткий час на всіх напрямках домоглися значних воєнних успіхів".

Було повністю знищено значну частину армії, яка була незаконно розміщена вірменською державою на азербайджанських територіях і досі не була виведена, попри зобов'язання Вірменії. Була знищена й виведена з ладу військова техніка, – заявив президент Азербайджану.

Окрім того, Ільхам Алієв офіційно оголосив про початок процесу роззброєння армії так званого Нагірного Карабаху відповідно до досягнутих домовленостей раніше в середу.

Загострення в Нагірному Карабаху: останні подробиці

Як уже згадувалося раніше, 19 вересня Азербайджан заявив про початок "локальних антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху.

Що важливо розуміти, Європейський Союз, Франція та Німеччина засудили військові дії Азербайджану, а також закликали офіційний Баку повернутися до перемовин про майбутнє Карабаху з Вірменією.

Закликаємо до негайного припинення протистояння, закликаємо Азербайджан припинити поточні бойові дії. Необхідно невідкладно відновити діалог між Баку і вірменами Карабаху. Військову ескалацію не можна використовувати як привід для того, щоб змусити місцеве населення виїхати, – заявив шеф європейської дипломатії.

Вірменська влада звинуватила Азербайджан у етнічних чистках та агресії проти "народу Карабаху".

Читайте також:

  • У Єревані почалися протести через військову операцію Азербайджану в Карабаху

  • Азербайджан оголосив про початок антитерористичних заходів у Карабаху

  • Прем’єр Вірменії Пашинян назвав помилкою залежність від РФ у сфері безпеки

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?