Президент Болгарії засудив військову допомогу Україні від власної країни
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Болгарії засудив військову допомогу Україні від власної країни

Президент Болгарії засудив військову допомогу Україні від власної країни
Джерело:  online.ua

Президент Болгарії Румен Радєв засудив парламент власної країни за схвалення рішення про відправку пакету військової допомоги Україні, звинувативши депутатів у розпалюванні війни.

Джерело: ВТК

Президент Болгарії хотів завадити відправці військової допомоги Україні

Зокрема, у коментарі журналістам Радєв почав скаржитись, що не може накласти вето на рішення щодо відправки військової допомоги Україні.

На жаль, палії війни в парламенті переважною більшістю голосів ухвалили рішення про військову допомогу Україні. Таким чином, вони зобов'язали тимчасовий уряд укласти договір з Україною на таку допомогу, - цинічно заявив президент Болгарії.

У той же час Радєв зазначив, що в пакет військової допомоги Україні не включені літаки, зенітно-ракетні комплекси і танки, передача яких "може завдати шкоди нашим бойовим можливостям".

У той же час в Міноборони Болгарії заявили про початок логістичної операції з передачі військової допомоги Україні.

Відсьогодні розпочнеться логістична операція, в рамках якої в Україну буде надсилатися затверджена допомога, - підкреслила заступниця міністра оборони Катерина Граматикова.

Вона додала, що Міноборони Болгарії пропонуватиме Раді міністрів затвердити додаткову угоду між міністерствами оборони Болгарії та України про внесення змін до Угоди про безоплатне постачання озброєнь, техніки та боєприпасів, підписану 5 грудня 2022 року та ратифікований Національними зборами.

Начальник оборони адмірал Еміль Ефтімов запевнив, що Болгарія запропонувала певний набір озброєння та техніки, після оперативного аналізу ситуації на фронті та в тилу.

Він також наголосив на конфіденційності та захисті інформації під час ведення переговорів чи надання військової допомоги.

Кожна країна має свій підхід щодо консолідованої громадської думки та стану переговорів з іншими країнами. На даному етапі ми не вважаємо за доцільне розголошувати, з якими країнами ми обговорюємо таку інформацію, але я можу підтвердити, що земельна ділянка обговорюється, - зазначив Ефтімов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?