Президент Бразилії відійшов від "мирних" пропозицій і засудив російське вторгнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Бразилії відійшов від "мирних" пропозицій і засудив російське вторгнення

Президент Бразилії відійшов від "мирних" пропозицій і засудив російське вторгнення
Джерело:  online.ua

Президент Бразилії Лула да Сілва після своїх неоднозначних висловлювань таки засудив вторгнення Росії до України.

Джерело: Handelsblatt

Президент Бразилії засудив вторгнення РФ

Повідомляється, що бразильський лідер Луїс Інасіу Лула да Сілва під час офіційного візиту до Португалії засудив російське керівництво за повномасштабне вторгнення на територію України.

Президент Бразилії наголосив, що він вірить у міжнародний порядок, заснований на законі та повазі до національного суверенітету.

Також він зазначив, що Росії ніколи не вдасться перемогти Україну, оскільки остання бореться за свою свободу.

Військове втручання, спрямоване проти народу, який бореться за свою свободу, ніколи не закінчиться перемогою, — сказав Лула да Сілва.

Резонансні заяви президента Бразилії про Україну

До цього президент Бразилії заявляв, що США мають припинити “пропагувати війну та почати говорити про мир”. Американська влада звинуватила бразильського лідера в тому, що він переказує пропаганду Москви та Пекіна.

 Лула да Сілва також заявляв: він запропонував українській стороні відмовитися від анексованого Криму, аби закінчити війну та сісти за стіл переговорів із Росією.

Україна запропонувала президенту Бразилії приїхати до України та розповісти бразильському уряду свою позицію щодо війни між Росією та Україною.

Зазначається, що до України на зустріч з президентом Володимиром Зеленським поїде радник президента Бразилії з питань зовнішньої політики Селсо Аморіма.

Раніше він вже зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, після чого заявив, що "чарівного рішення для припинення «конфлікту» не існує".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?