Президент Чехії нагадав українцям заяву Навального про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії нагадав українцям заяву Навального про Крим

Президент Чехії нагадав українцям заяву Навального про Крим
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що лідера російської опозиції Олексія Навального можна охарактеризувати як противника російського президента Володимира Путіна, однак не режиму в цілому, оскільки опозиціонер публічно підтримував окупацію Криму. На переконання Земана, про це потрібно пам'ятати і росіянам, і українцям, і усій міжнародній спільноті. Своєю думкою лідер Чехії поділився  в ефірі радіо  Frekvence 1, передає ONLINE.UA.

"Він видає себе за борця за демократію, але я читав, що він підтримував анексію Криму, брав участь у низці націоналістичних маршів і підтримував сталінські депортації з чеченцями, ну і що це за борець за демократію? Я думаю, що він російський націоналіст... Нічого проти не маю, але він не повинен прикидатися одним з тих політиків, які проти режиму Путіна. Він тільки проти Путіна, і це дуже велика різниця", — заявив Мілош Земан.

Не можна не згадати про те, що президент Чехії відомий своєю прихильністю до позиції офіційної Москив і особисто глави Кремля Володимира Путіна. Однак це не скасовує той факт, що в жовтні 2014 року в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" опозиціонер Олексій Навальний дійсно публічно підтримав окупацію Криму. Не важко здогадатися, що його заява спровокувала критику з боку української влади.

"Я вважаю, що, незважаючи на те, що Крим був захоплений з кричущим порушенням всіх міжнародних норм, проте реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ. І давайте не будемо обманювати себе. І українцям я сильно раджу теж не обманювати себе. Він залишиться частиною Росії і більше ніколи в доступному для огляду майбутньому не стане частиною України... Крим – це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?", — неочікувано для всіх заявив тоді Навальний.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно команда нового очільника Білого дому Джо Байдена висунула очільнику Кремля Володимиру Путіну нову безкомпромісну вимогу щодо українського Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?