США висунули Путіну нову вимогу щодо України та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули Путіну нову вимогу щодо України та Криму

США висунули Путіну нову вимогу щодо України та Криму
Джерело:  online.ua

Команда новообраного президента Штатів Джо Байдена висунула очільнику Кремля Володимиру Путіну нову безкомпромісну вимогу щодо українського Криму. Так, тимчасова очільниця місії США при ОБСЄ Кортні Остріен під час засідання Постійної ради Організації по безпеці і співпраці в Європі заявила, що офіційний Вашингтон повністю підтримує заяву Діючого голови ОБСЄ, глави МЗС Швеції Анн Лінде щодо того, що врегулювання конфлікту в Україні має включати і Крим, а СММ ОБСЄ повинна негайно отримати доступ і до півострова. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Нещодавні коментарі Шведського Діючого головування щодо пошуку стійкого політичного врегулювання (в Україні – ред.) були абсолютно правильними – це має відбутися відповідно до міжнародного права та принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим та місто Севастополь", — заявила Кортні Остріен.

За словами американської дипломатки, заперечення команди Володимира Путіна в ОБСЄ з приводу заяв Анн Лінде є абсолютно невиправданими. Вона також звернула увагу на те, що ці російські заперечення йдуть всупереч не тільки позиціям країн-учасниць ОБСЄ, але також ООН та Європейського суду з прав людини: "Крим - це Україна". Кортні Остріен підкреслила, що саме агресія РФ проти України залишається наразі "найбільшою загрозою європейській безпеці в регіоні".

"Ми вдячні, що Швеція цілком справедливо зробила конфлікт в Україні ключовим напрямком свого головування у 2021 році", — підкреслила представниця США.

Не можна також не згадати про те, що 28 січня український лідер Володимир Зеленський терміново скликав нараду, щоб обговорити запуск "Кримської платформи".

"Кримська платформа" стане майданчиком, який згуртує наших міжнародних партнерів, котрі підтримують територіальну цілісність і суверенітет України в міжнародно визнаних кордонах. Це для мене не порожні слова. За ними стоять чіткі дії", – наголосив президент України.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, люди Путіна розгорнули в Криму ракетний комплекс "Бастіон".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?