Президент Чехії публічно вибачився за бомбардування Югославії
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії публічно вибачився за бомбардування Югославії

Президент Чехії публічно вибачився за бомбардування Югославії
Джерело:  online.ua

18 травня чеський лідер Мілош Земан офіційно почав вибачатися за натівські бомбардування Югославії в той період часу, коли він був прем’єр-міністром країни.

Джерело:  Ceske Noviny

Земан вирішив вибачитися за бомбардування Югославії

Як стверджує речник президента Чехії Їржі Овчачека, Мілош Земан вибачився у присутності лідера Сербії Александара Вучича, який перебуває з візитом у Чехії.

Варто звернути увгау на те, що ще два роки тому ческий лідер публічно визнав помилкою те, що уряд під його керівництвом схвалив бомбардування Югославії в 1999 році.

За словами Мілоша Земана, офіційна Права безуспішно намагалася знайти союзника, який би теж був проти бомбардувань.

Окрім того, політик описав дії керівництва Північноатлантичного альянсу, членом якого Чехія стала кількома днями раніше, як помилку або акт зарозумілості влади.

"Я особисто хотів би попросити у сербської нації прощення", - зізнався Мілош Земан.

Він також додав, що "позбувся травми", наголосивши, що покаяння насправді звільняє.

Що відомо про бомбардування Югославії

У 1999 році члени Альянсу розпочали масовані бомбардування Союзної Республіки Югославія (Сербія і Чорногорія), маючи на меті зупинити етнічні чистки на півдні Сербії – у Косові, населеному албанцями.

Варто звернут увгау на те, що повітряні нальоти продовжувалися понад два місяці, однак все-таки досягли своєї мети – Сербія змушена була вивести свої війська з Косова та передати контроль над краєм міжнародному контингенту.

Читайте також:

  • Президент Чехії Мілош Земан знову виступив з безпрецедентною заявою на користь Росії. Він вважає, що вибухи в Врбетіце могли організувати не російські диверсанти, а власники зброї з метою приховування нестачі.

  • Єгор Божок звернув увагу на те, що підвищена увага та активна публічна риторика щодо надання Плану дій щодо членства є серйозною перепоною для її північноатлантичної перспективи.

  • Чехія закликала всі країни ЄС невідкладно вислати російських дипломатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?