Президент Чехії спровокував гучний скандал через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії спровокував гучний скандал через Росію

Президент Чехії спровокував гучний скандал через Росію
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан знову виступив з безпрецедентною заявою на користь Росії. Він вважає, що вибухи в Врбетіце могли організувати не російські диверсанти, а власники зброї з метою приховування нестачі. Урядовці звинуватили Земана у брехні через спроби виправдати і зняти відповідальність з РФ.

Джерело: Frekvence 1

Земан в інтерв'ю зазначив, що "на відміну від інших" не підтримує тільки одну версію слідства щодо причетності Росії до вибухів на складах боєприпасів у Врбетіце. Він каже, що "російській версії" потрібно приділити серйозну увагу, але підкреслює, що до компанії, яка зберігала зброю на складах, існує багато питань.

Розслідувати справу, на думку Земана, повинна поліція, якій він довіряє. При цьому президент Чехії визнав, що не довіряє чеським спецслужбам.

"Я наполягаю на тому, щоб поліція ретельно і швидко вела розслідування, щоб ми, нарешті, дізналися, в чому там справа", - почдеркнул Земан.

Реакція уряду на заяву Земана

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш і міністр юстиції Чехії Марія Бенешова спростували слова Земана про те, що слідство нібито розглядає кілька версій вибухів на складі боєприпасів під Врбетіце. Вони фактично викрили його у брехні, оскільки підозрюють, що він навмисне вносить плутанину в справу.

"Я пояснив президенту, що поліція розслідує одну версію. Можливо, в ході розслідування з 2014 року їх було більше. Але я не можу пояснити, чому президент наполягає на тому, що версій більше", - прокоментував заяву Земана Бабіш.

Скандал між Чехією і Росією - головне

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?