Президент Чехії Земан вимагає негайно відключити Росію від SWIFT
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії Земан вимагає негайно відключити Росію від SWIFT

Президент Чехії Земан вимагає негайно відключити Росію від SWIFT
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан, який завжди підтримував главу Кремля Володимира Путіна, виступив зі зверненням після нападу Росії на Україну. Він заявив, що Росія, розв'язавши повномасштабну війну проти України, скоїла злочин, а дії Путіна назвав "божевільними". Земан закликав всю Європу рішуче відреагувати на російську агресію та відключити Росію від системи SWIFT.

Джерело: пресслужба президента Чехії

Земан вимагає відключити Росію від SWIFT

Земан розповів, що ще кілька днів тому не вірив у те, що Росія нападе на Україну.

Кілька днів тому я сказав, що росіяни не збожеволіли і не нападуть на Україну. Я визнаю, що помилявся. Я думаю, що божевільних треба ізолювати. Росію чекає ізоляція та самотність, - заявив Земан.

Чеський лідер наголосив, що напад на суверенну державу не може бути виправданим. Він закликав увесь світ до жорсткіших санкцій проти РФ і захищати Україну не лише словами, а й конкретними заходами.

Це акт непровокованої агресії, який необхідно засудити не лише на словах, а й на ділі. Вірю, що ситуація заспокоїться не боягузливим компромісом, а рішучою реакцією проти агресора, – підсумував президент Чехії.

Країни ЄС засудили напад Росії на Україну

У ЄС вже розпочалася екстрена зустріч, на якій мають затвердити санкційний пакет проти Росії за напад на Україну.

Президент США Джо Байден пообіцяв надати Україні всебічну підтримку.

Я зустрінуся з лідерами G7, і Сполучені Штати, наші союзники та партнери запровадять жорсткі санкції проти Росії. Ми продовжимо надавати підтримку та допомогу Україні та українському народу, – йдеться у заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому 24 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?