Президент Євроради запропонував новий варіант закінчення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Євроради запропонував новий варіант закінчення війни

Президент Євроради запропонував новий варіант закінчення війни
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Європейської ради Шарля Мішеля, саме Китай може безпосередньо посприяти завершенню російсько-української війни. Тому політик публічно звернувся до офіційного Пекіну із закликом вплинути на Росію, щоб вона припинила війну проти України. Це сталося під час засідання Радбезу ООН, де був присутній глава держави Володимир Зеленський.

Джерело: Шарль Мішель

Мішель пояснив, хто може допомогти закінчити війну

Президент Євроради закликає китайську владу нарешті об'єднати зусилля, щоб переконати країну-агресорку припинити злочинну війну, а також не порушувати принципи Статуту ООН.

Особливо я хотів би звернутися до шановного представника Китаю. Ви застерегли Росію від застосування ядерної зброї, і ми вітаємо це. Тепер ми просимо вас піти далі...Трагічний злочин розгортається на наших очах. І ми є свідками, всі ми. Ми повинні твердо стояти на боці тих, на кого напали, особливо тут, у Раді Безпеки... Саме для цього з'явився цей зал і саме для цього ми сьогодні тут зібралися: щоб сказати "ні" агресії. Захистити мир, безпеку і співробітництво між людьми і між усіма нашими країнами, – наголосив Шарль Мішель...

Зеленський представив свою формулу завершення війни

Під час свого виступу на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку український лідер Володимир Зеленський назвав дві умови, які б забезпечили остаточне завершення війни.

За його словами, насамперед йдеться про повне виведення усіх російських сил і найманців із суверенної території України в кордонах 1991 року, включно з Чорноморським флотом Росії або "тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни".

Друга обов'язкова умова - повернення нашій країні ефективного контролю над усім державним кордоном та виключною економічною зоною в Чорному та Азовському морях й Керченській протоці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?