Зеленський виступає на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку — пряма трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виступає на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку — пряма трансляція

Зеленський виступає на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступає 19 вересня на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Український президент прибув до Нью-Йорка напередодні ввечері.

Джерело: Суспільне Новини

Зеленський виступить на Генасамблеї ООН

Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до США виступить на дебатах Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Його промова запланована на 19 вересня.

Онлайн-трансляція розпочнеться о 20:00 за Київським часом, її можна подивитися за посиланням.

Генеральна асамблея ООН – головний дорадчий, директивний та представницький орган Організації Об'єднаних Націй. Вона складається зі 193 членів ООН і слугує зборами для обговорення міжнародних питань.

Сьогодні розпочинається тиждень високого рівня. Цими днями в Нью-Йорку зберуться лідери 140 країн, щоб обговорити головні світові проблеми.

Заявлена тема дебатів – відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо порядку денного до 2030 року та його цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх.

Як і очікувалося серед виступаючих не буде російського президента Володимира Путіна. Але також не буде лідерів Франції, Великобританії та Китаю – країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН. Французький президент Еммануель Макрон пропустить сесію через запланований візит британського короля Чарльза III, а Ріші Сунак послався на насичений графік.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель натякнув, що однією з ключових тем буде російсько-українська війна.

На цей тиждень припадає вирішальний момент для миру та багатосторонньої системи. У ході агресивної війни проти України Росія, ядерна держава та постійний член Ради безпеки ООН, попрала Статут ООН… Ми знову використовуватимемо тиждень високого рівня, щоб пояснити нашу непохитну підтримку України та переконати країни з усіх куточків світу об'єднатися у захисті Статуту ООН та відмові від російського неоімперіалізму, – зазначив він.

19 вересня сесію відкриє генсек ООН Антоніу Гутерріш та президент Генасамблеї Денніс Франсіс. За ними виступлять президент Бразилії Лула да Сілва та американський лідер Джо Байден.

Другий візит Зеленського в якості президента України до США

Український президент прибув до Нью-Йорка 18 вересня ввечері. Відразу з аеропорту він приїхав до військових, які проходять лікування та реабілітацію у США.

Це перший його візит до Нью-Йорка і другий до США з початку російського вторгнення. До цього у грудні 2022 року Зеленський відвідував Вашингтон, виступав у Конгресі та зустрічався з президентом Джо Байденом.

За його словами, візит буде насиченим, і він візьме участь у роботі Генасамблеї, Ради безпеки ООН, а також Саміту цілей сталого розвитку. Окрім того, Зеленський анонсував важливі двосторонні зустрічі.

Він також заявив, що Статуту ООН, який обстоює ключовий принцип територіальної цілісності держав, необхідно повернути повну силу та збільшити можливості ООН зупиняти та запобігати агресії.

У Вашингтоні заплановані переговори з президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом. Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Дякую за лідерство США у підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність, – додав він.

Зазначимо, зустрічі з конгресменами та Джо Байденом заплановані на 21 вересня. До цього два дні Зеленський перебуватиме у Нью-Йорку.

Сьогодні він виступить на Генеральній асамблеї ООН. У списку спікерів він значиться під 14-м номером.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?