Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у засіданні Генасамблеї ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у засіданні Генасамблеї ООН

Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у засіданні  Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у засіданні Генасамблеї ООН та інших заходах, зокрема, зустрічі із американським лідером Джо Байденом.

Джерело: Telegram Володимира Зеленського

Що відомо про плани Зеленського під час візиту до США  

Зеленський зазначив, що з аеропорту одразу ж поїхав у реабілітаційний центр, де проходять лікування поранені українські військові.

Далі - важливі та насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі, - зазначає президент.

Він нагадав, що ключовим принципом усіх міжнародних документів, зокрема, Статуту ООН, є збереження територіальної цілісності держави.

І зараз цьому документу необхідно повернути повну силу, яку зруйнувало російське вторгнення, та збільшити можливості Організації зупиняти агресію та запобігати її.

У Вашингтоні заплановані переговори з президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом. Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Дякую за лідерство США у підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність, - також повідомив президент.

Що кажуть в ОП

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив прибуття команди українського лідера до Нью-Йорка.

Він також анонсував чітку пропозицію для членів ООН від України.

Візит президента України Володимира Зеленського до США стало офіційно відомо минулого тижня. Тоді це підтвердили у Білому домі та анонсували зустріч глави української держави з президентом Джо Байденом.

За даними ЗМІ, це не єдиний лідер, з яким проведе переговори Зеленський під час свого візиту до США. Також очікується і зустріч з президентом Бразилії Лулою да Сілвою.

Читайте також:

  • Зеленський у Нью-Йорку проведе зустріч з президентом Бразилії — The Guardian;

  • Президент Бразилії змінив думку щодо арешту Путіна на наступному саміті G20

  • Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?