Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20

Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20
Джерело:  online.ua

Радник Офісу президента Михайло Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20.

Джерело: Михайло Подоляк

Подоляк різко відповів президенту Бразилії

У Офісі президента України різко відповіли бразильському очільнику Луїсу Інасіу Лула да Сілві на його заяву про те, що він не заарештує російського диктатора Володимира Путіна у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро у 2024 році.

Президенту Бразилії відповів радник Офісу президента Михайло Подоляк.

Подоляк назвав заяву бразильського президента неприйнятною.

Дійсно, навіщо ратифікувати Римський статут, якщо ви не збираєтеся його виконувати? Навіщо будувати репутацію країни лише для того, щоб її звести нанівець заради... запрошення у 2024 році Путіна, який регулярно заявляє, що навмисно скоює злочини проти українців? Навіщо вам взагалі правила, якщо ви збираєтеся їх порушувати заради скандального популізму?, – написав Подоляк.

Радник голови ОП також зазначив, що президент Бразилії є автором курсу: "ламай усе, що можна". За його словами, Луїс Інасіу Лула да Сілва виступає за беззаконня "заради російських вбивць".

Що відомо про заяву президента Бразилії

Путін не відвідав G20 у Делі. Напередодні там прийняли декларацію, в якій не засуджували Росію за війну в Україні, але закликали всі держави не застосовувати силу для захоплення території.

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що російського лідера Володимира Путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.

Я вважаю, що Путін може легко поїхати до Бразилії. Можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують, — зазначив Лула да Сілва.

Бразилія підписала Римський статут, що лежить в основі діяльності Міжнародного кримінального суду.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі у березні виписав ордер на арешт Володимира Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. МКС підозрює їх у насильницькій депортації українських дітей до Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?